840 poze   53002 vizite
Albume
Achizitie nouaBETY -TECKEL CU PAR SCURTCAINI MEICarnea de iepureCiobanesc carpatin de vanzareciobanesc german DE VANZARECiobănesc românesc CarpatinContactCuib neo 05 02 2018cuib NEO 15 11 2017cuib neo 26 11 2017cuib neo 30 11 2017DE VANZAREFem neo RO 20 - 2715   cuib 04 03 2018Fem neo RO 20 -179   cuib 06 02 2018   cuib 10 04 2018Femela 1 13 04 2016   Cuib 21 05 2018Femela 1 din 24 12 2016femela 16 03 2017 AAAA   cuib 04 01 2018femela 30 01 2017   CUIB 06 02 2018 URIASfemela decembrie 2016 xxx   Cuib 8 12 2017      cuib 19 02 2018femela din decembrie 2016 xxxA   cuib 04 03 2018 u   cuib 24 11 2017Femela neofemela RO 159   cuib din 13 04 2016   cuib din 16 03 2017   cuib din 24 12 2016FEMELA RO 160 --vanduta   cuib 11 04 2016   cuib din 06 11 2016   cuib din 30 01 2017Femela RO 37 UG galben   cuib 20 12 2017Femela RO1701 UG galben   cuib 18 12 2017FEMELA URIAS ALB   cuib 22 12 2017femela urias negru   CUIB 15 10 2015   cuib din 10 05 2016   cuib din 18 11 2015Femele UG 2013IEPURII - pe care nu-i mai amKing ciobanesc carpatinMASCUL 2 DIN 16 03 2017Mascul 28 02 2017MASCUL 30 12 2016MASCUL 31 01 2017Mascul neo marca Emil ZadiciMascul neozeelandez primul meu neoMASCUL NR 1 16 03 2017Mascul UG negruMascul UGG RO 22Masculi sezon 2020 si 2021Matca 2013Matca 2015   Femela 1   Femela 5      cuib din 02 04 2016      cuib din 07 12 2015      cuib din 25 10 2015   mascul UG 1-VANDUT   Mascul UG 2   MASCUL UG4Matca neozeelandez alb 2014playmouth rock baratPrimul cuib NEORazvanSonya ciobanesc german

membru din 27 februarie 2012

Carnea de iepure

In sistem industrial iepurii se sacrifica la greutati 2,2...3kg, la varsta de 10...12 saptamani dintr-un motiv f.bine intemeiat - dupa aceasta varsta, respectiv greutate creste consumul specific si scade intensitatea sporului in greutate - deci devine nerentabila cresterea in continuare.

Beneficiile consumului regulat de carne de iepure:
- nivelul colesterolului din carnea de iepure este mult mai mic decat la pui, curcan, vita, porc.
- iepurele are un procentaj mai mic de grasime decat gaina, curcanul, carnea de vita si carnea de porc.
- acizii grasi nesaturati reprezinta 63% din totalul acizilor grasi.
- iepurele este bogat in proteine.
- carnea de iepure este ideala pentru diete speciale, pentru bolile de inima, pentru dietele specifice varstnicilor, dieta cu sodiu putin, dieta pentru slabire, etc.
- carnea de iepure are 795 calorii, carnea de pui 810 calorii, carnea de curcan 1190 calorii, carnea de miel 1420 calorii, carnea de vita 1440 calorii, carnea de porc 2050 calorii.
- carnea de iepure este ferita pana in acest moment de bolile care afecteaza celelalte animale a caror carne este consumata in mod curent (vaca, porcul). In plus, carnea de iepure este usoara, fara grasimi, alba, sanatoasa si fara colesterol, savuroasa si deosebita de toate celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Intra in recomandarile tuturor nutritionistilor din lume.
- carnea de iepure poate fi folosita si la fabricarea mezelurilor de calitate superioara. Prin fierbere, prajire sau gatita la gratar, carnea ramane cu un gust excelent, de culoare alba, spre deosebire de cea provenita de la iepurele de camp, care este rosie.
- randamentul la iepurii de casa este foarte ridicat, ajungand pana la 65%.
- carnea iepurilor de casa face parte din categoria produselor dietologice, organismul omului asimileaza din carnea de iepure de casa 90% proteine, pe cand, din carnea de vita – numai 62%.
- un kilogram de carne de iepure are doar 1.600 de calorii, carnea de iepure contine 22,0 % proteine, 1,0 % lipide, zero glucide si 98 – 100 calorii la 100 grame carne de iepure.
- in Romania, in mod paradoxal, desi pentru moment nu se da o prea mare atentie cresterii iepurelui de casa, costul carnii sale este destul de ridicat ( 20 – 30 lei / kg ), iar in restaurantele de lux este socotita o delicatesa.
Deci, carnea de iepure este foarte recomandata pentru:
- cei care sunt preocupati de aportul scazut de calorii;
- cei care au probleme cardiovasculare si se impune ca nivelul lipidelor si al colesterolului sa fie scazut;
- copii, adolescenti si femeile insarcinate, deoarece au o nevoie tot mai mare de proteine, fier si vitamine.
- carnea de iepure, spre deosebire de cea de vita sau de oaie, care au un pronuntat miros specific, adesea neagreat de consumatori, are un miros fin, placut si neintepator. Ea are un gust mai dulce, asemanatoare oarecum cu cea de pasare, fiind extrem de apreciata de nutritionisti pentru calitatile sale dietetice indiscutabile.
Produsele din carne de iepure au un nivel de colesterol mult mai mic decat cel al carnii de pui, curcan, vita sau porc.
Carnea de iepure este des utilizata pentru protejarea sanatatii fiind introdusa adesea in dietele speciale, cum ar fi cele pentru pacientii cu boli de inima, varste inaintate, diete scazute in sodiu, scadere in greutate si altele.
Sa nu va mirati daca veti auzi spunandu-se despre carnea de iepure ca este cea mai sanatoasa.
De asemenea, carnea de iepure are un procent de grasime mai mic decat cea de pui, curcan, vita sau porc.
Este mai bogata in proteine .Este cea mai hranitoare carne pentru organismul omului.Poate fi consumata in orice perioada din an si este recomandata mai ales in perioada lunilor fierbinti de vara.

O iepuroaica care cantareste 7 - 8 kg poate produce intr-un an, prin toti urmasii sai, o cantitate de aproximativ 320 kg de carne WOW !!! Asta inseamna mai multa carne decat produce o vaca.
Si sa nu uitam ca pentru a creste o vaca sunt necesare doua hectare de pasune.
Iepurii sunt cele mai productive animale domestice.
La aceiasi cantitate de furaj si apa, un iepure va produce 3 kg de carne iar o vaca va produce doar 0,75 kg. deci sporul de crestere al iepurelui este de 4 ori mai mare.

Desi carnea de iepure este un aliment mult mai sanatos decat carnea de vitel, este de doua ori mai ieftina pe piata.
Datorita calitatilor nutritive ale laptelui matern, un pui de iepure isi dubleaza greutatea in primele 6 zile de la nastere.Asta reprezinta o crestere foarte rapida, daca facem comparatie cu alte specii.
Un purcel isi va dubla volumul in 14 zile, un vitel in 47 zile, iar un nou nascut al speciei noastre in ... 160 de zile.

Dieta iepurelui consta ,in medie, din 40% lucerna sau fan si 60% cereale (ovaz, grau, orz , soia, etc), ceea ce reprezinta o alimentatie simpla si nepretentioasa raportat la cantitatile de carne si alte produse obtinute.Practic, putem spune ca iepurii cresc din “nimic” si produc totusi cea mai sanatoasa carne.

Primele crescatorii sistematice de iepuri au aparut odata cu imperiul roman .Ei erau crescuti in tarcuri si hraniti cu furaje simple .Cresterea micilor urechiati a fost preferata fata de cresterea animalelor de talie mare .De ce ? Pentru ca in acea perioada nu exista inca metoda conservarii carnii in congelator prin temperaturi scazute :) In trecut, iepurii erau transportati pe corabii si eliberati (in vederea inmultirii) pe insule de pe rutele marine intens circulate.Neexistand pradatori, iepurii se inmulteau exploziv. Ulterior, erau vanati si introdusi in meniu de catre marinarii care acostau pe insulele respective. In 1859 o singura pereche de iepuri a fost adusa din Europa si eliberata in tinutul Victoria de pe continentul Australia. Intr-un interval de 30 de ani, urmasii acelei perechi numarau deja aproximativ 20 de milioane de capete.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
GALATEANUZBURATOR 31 octombrie 2014  
ADEVARAT
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.